.

Poticaji za poduzeća s najmanje malverzacija

U hrvatskom gospodarstvu gotovo je nemoguće pronaći poduzeće u kojem se ne događaju afere, malverzacije i ostala strateško bitna, brza i praktična poslovna rješenja. Osmišljen je način kako dodatno nagraditi najskromnije među njima.

Na press konferenciji čelni ljudi Vlade i ministarstva gospodarstva predstavili su novi model poticaja koji bi trebao uvesti red i bolju stabilnost na tržištu. Izjavili su da ne mogu tražiti da se poduzeća u potpunosti odreknu svih malverzacija, jer bi tako automatski postali nekonkurentni na tržištu, a porastao bi i broj nezaposlenih rođaka vlasnika takvih poduzeća, što u uvim teškim vremenima nije dopustivo.

Odlučeno je da će tvrtke s najmanje afera dobivati direknu pomoć ministarstva u obliku poticaja i oslobađanja od nekih poreznih dugovanja. Smatraju da će se ovim potezom dodatno potaknuti gospodarstvo, jer poštena poduzeća su do sada bila u lošijem položaju, što bi se sada trebalo promijeniti.

Komentiraj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ostale vijesti