.

Hitler se skrivao u Bosni

Adolf Hitler nije umro u svom bunkeru u Berlinu 1945. godine, tvrde britanski novinari Gerrard Williams i Simon Dunstan. Iako će se povjesničari gotovo jednoglasno složiti da je Hitler počinio samoubojstvo kada je uvidio da se njegov “reich” urušava, Williams i Dunstan u svojoj knjizi “Hitlerov bijeg” iznose drugačiju teoriju.

“Nije nam cilj ponovo ispisivati povijest. Ali dokazi koje smo otkrili o Hitlerovom bijegu u Bosnu i Hercegovinu previše su nevjerojatni da bi ih mogli ignorirati”, kaže Williams za Sky News. Materijali izneseni u knjizi “Hitlerov bijeg” sugeriraju da je nacistički diktator umro u Jajcu 1962. godine kada je radio fasadu na zgradi doma zdravlja i u nesretnim okolnostima pao sa skele.

“Ne postoje nikakvi forenzički dokazi za njegovu smrt ili smrt Eve Braun. S druge strane, priče svjedoka o njihovom životu u Jajcu vrlo su uvjerljive”, kaže Williams, koji u knjizi tvrdi da je Hitler obožavao Bosansku kuhinju te navodi da je to bio glavni razlog zbog kojega je diktator izabrao Bosnu za bijeg.

One Comment

  1. Petar

    11.11.2011. at 8:24 am

    Hahaha, svasta je moguce. Samo jos recite da su ga cuvali Cetnici, pa da zaokruzimo pricu.
    Sta cete, bosanski cevapi, baklave, tufahije i ko zna sta jos, ko moze tome da odoli.

Komentiraj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ostale vijesti